Galerie Imagini

     Sarbatoarea Centenarului Romaniei Mari

Poze localitatea

Casa traditionala

Mulți oameni  ajung într-un moment al vieții să se întrebe: penru ce facem toatele cele? Cum aș vrea  să îmi trăiesc viața dacă aș putea alege să o trăiesc cum vreau? Sunt foarte puțini oameni care nu mai așteaptă să descopere răspunsurile, ci le făuresc. Acești oameni ne inspiră pentru că ne demonstrează că se poate să-ți împlinești visul cu ochii, se poate să rămâi visător, dar să faci ceva prețios nu doar pentru tine, ci și pentru ceilalți. O casă nu ți-o faci doar pentru tine, ci și pentru comunitatea din care alegi să faci parte. O casă minunată, care sigur va inspira, dincolo de dealurile  Vurpărului, mulți oameni care visează la frumosul  autentic.

Casa parohiala

 

 

Proiect gradinita Vurpar, Stare civila

Targ

Pensiune

Biserica ortodoxa-liturghie

Biserica evanghelica

Proiect cladire – Turnare asfalt

Obiecte si poze vechi

Drona

Final an scolar

Prima zi de scoala

Copii in haine populare

Copii in haine populare, citind. Dovada ca istoria si traditia Vurparului o sa fie duse peste veacuri!

Mancare de post Vurpar

Postul Sfintelor Paşti din anul 2019 va fi între 11 martie şi 27 aprilie. Învierea Domnului va fi prăznuită în 28 aprilie. Postul Paştelui este postul dina­intea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe, fiind numit şi Postul Mare.

Ortodocșii din Vurpăr de sute de ani în Postul Mare au făcut mâncare din fructele și legumele din crescute în grădina lor. Le-am vizitat pe tanti Ana și pe tanti Maria, care respectă tradiția și care spun că în post masa este hrănitoare și îmbelșugată. Au pregătit o masă boierească de duminică din bunătăți de la Bunul Dumnezeu cu: ciorbă de legume și tarcăn, fasole frecată cu piper și murături, plăcintă cu prune din compot și scoverzi coapte în ulei. Au pus în fiecare rețetă multă dragoste, câte o rugăciune pe ici pe colo și experiența lor de zeci de ani în bucătărie. Poftă bună!

1 Martie-Scoala

Boboteaza

Ferma Vurpar

Lucrari drumuri

Costume traditionale

Gradinita – Constructie

Targ de animale aprilie 2018

Peisaje – imprejurimi

Dintr-un fluier de rachita,
Primavara,
O copila poposita la fîntîna
Te îngîna
Pe cîmpia clara…
Verde crud, verde crud…
Mugur alb, si roz si pur,
Te mai vad, te mai aud,
Vis de-albastru si azur.
– fragment din Note de primavara de George Bacovia

Biserica

Vurpar

Vurpar – Ispas

Timp de patruzeci de zile de la Înviere, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor săi şi prin multe semne doveditoare i-a încredinţat că el este Mântuitorul înviat. La sfârşitul celor 40 de zile, Mântuitorul s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor săi, le-a făgăduit trimiterea Duhului Sfânt şi, mergând în afara Ierusalimului, s-a înălţat la cer sub privirile lor. Astăzi se sărbătorește și Ziua Eroilor prilej cu care, vurpărenii și-au arătat recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru patrie.