Galerie Imagini

Mancare de post Vurpar

Postul Sfintelor Paşti din anul 2019 va fi între 11 martie şi 27 aprilie. Învierea Domnului va fi prăznuită în 28 aprilie. Postul Paştelui este postul dina­intea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe, fiind numit şi Postul Mare.

Ortodocșii din Vurpăr de sute de ani în Postul Mare au făcut mâncare din fructele și legumele din crescute în grădina lor. Le-am vizitat pe tanti Ana și pe tanti Maria, care respectă tradiția și care spun că în post masa este hrănitoare și îmbelșugată. Au pregătit o masă boierească de duminică din bunătăți de la Bunul Dumnezeu cu: ciorbă de legume și tarcăn, fasole frecată cu piper și murături, plăcintă cu prune din compot și scoverzi coapte în ulei. Au pus în fiecare rețetă multă dragoste, câte o rugăciune pe ici pe colo și experiența lor de zeci de ani în bucătărie. Poftă bună!

1 Martie-Scoala

Boboteaza

Ferma Vurpar

Lucrari drumuri

Costume traditionale

Gradinita – Constructie

Targ de animale aprilie 2018

Peisaje – imprejurimi

Biserica

Vurpar

Vurpar – Ispas

Timp de patruzeci de zile de la Înviere, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor săi şi prin multe semne doveditoare i-a încredinţat că el este Mântuitorul înviat. La sfârşitul celor 40 de zile, Mântuitorul s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor săi, le-a făgăduit trimiterea Duhului Sfânt şi, mergând în afara Ierusalimului, s-a înălţat la cer sub privirile lor. Astăzi se sărbătorește și Ziua Eroilor prilej cu care, vurpărenii și-au arătat recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru patrie.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support